Direktlänk till inlägg 10 januari 2008

Mina djur

Av Leila - 10 januari 2008 23:27


Usch .... vilket jäkla väder. Först kommer det snö, som man blir glad för. Men säg den lycka som varar. Nu kommer snöblask och all snö är nästan borta ...  ... Och så blev det mörkt igen. Fy bubblan.


Men min lilla goa Charlie bryr sig inte. Han springer lika gärna i snö som att plaska runt i vattenpölarna. Vi lyckades få honom stilla i ett par sekunder häromdagen så vi fick ett kort på han. Visst är han söt ..  ..



Han är inte nykammad, men ärligt ... så ser man ingen skillnad .. skratt ... Han blir 7 månader nu på tisdag. Tänk vad tiden går.


Vi matar alltid fåglarna på vintern. Det är så rofyllt att sitta och titta på alla fåglar som kommer hit och äter. I år så har vi även haft en liten Hackspett och så den stora Hackspetten. Det var kul, för det är inte ofta jag ser den annars. Men vi fick en annorlunda gäst häromdagen. Det första jag tänkte på var att det var en underlat. Men naturligtvis är det inte det. Vi hann få ett kort på den.



Usch den bilden var inte så bra sparad. Men man ser förhoppningsvis ändå vad det är. Är det någon som vet vad det är för fågel? Skulle vara så kul att få reda på det. Jag älskar att titta på dem och ge dem foder, men någon fågelkännare är jag inte.


Ha det gott till nästa gång och var rädd om dig. Tänk på att du lever bara en gång.



 
 
Camilla

Camilla

11 januari 2008 11:02

Han är bedårande Leila.
Han är såå fin.
Tänk 7 månader och så stor pojke...
Fågeln har jag aldrig sett innan.
den ser exotisk ut, kanske är den på villovägar...skratt...
Kramar i massor.
camilla och Nova.

http://http:www.labradorlycka.com

 
Agneta

Agneta

12 januari 2008 19:24

Men jösses vilken söt liten vovve du har:-)

Om fåglar kan jag inte ett skvatt men den är ju gul och ser ju ut som en sparv så jag tycker att vi bestämmer att det är en gulsparv??
Du får väl leta på Nätet efter en sådan:-))

Kramis från ett blaskigt Göteborg...usch!

http://agnetas.casa.se

 
Maggan

Maggan

13 januari 2008 20:35

Åh va söt han är!!! Ser ut som min Lexie när hon har blivit blöt (vilket är ofta eftersom hon oxå äääälskar vattenpölar!!) Jag gillar fåglar oxå (när dom är ute...) ha ett fågelbord är det roligaste jag vet (vilket jag inte kan nu när jag bor i lägenhet :(
Kramisar!!

http://stickatovirkat.blogspot.com

 
Susan

Susan

16 januari 2008 13:02

Åhh så ståtlig han är nu lille Charlie. och vilken päls den hunden kommar att få. 7 månader, då är det väl lugnet före stormen då hi, hi. Ja, du lär väl klara det :O) Den där fåglen är nog rätt så säkert en gulsparv. Ju äldre hannarna blir, dessdu gulare och mer markerat huvud får dom. Kolla denna länken.
http://www.artportalen.se/artportalen/gallery/Image.aspx?rappsyst=0&obsID=9626492&imageID=42640
Kramis
Syrran

http://leoscorner.com

 
Jenn

Jenn

16 januari 2008 14:03

Jeg tror og det er en gulspurv du har bilde av her..eller gulsparv som det sies her i landet:p
Den ene der har nok bare vært superheldig med så masse gult på hodet:))
Og Charlie da,så fin så..herlig pels på den hunden din.
Forresten så ligger det en award i bloggen min å venter på deg..syns du har fortjent en jeg da:))
KRAM.

http://jenn-k.com/blog.htm

 
Sylvia

Sylvia

17 januari 2008 18:36

Hejsan Hejsan!
Åh,så fin Charliepojken är.Förstår att han är familjens kelgris.Är så sugen på en liten vovve men då får vi väl först köpa ett hus för i lägenhet i stan vill jag inte ha en hund det tycker jag är synd.
Den söta pippin du fotat skulle kunna vara en gulsparv med är lite tveksam ändå??
Grattis till ettårsstoppet!!!
Kram.

http://syllun.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

20 januari 2008 00:01

En riktig proffsbild du har lyckats ta på din lilla Princ. Han är så gullig med den lilla framåtböjda luggen, som en riktig busunge. Ser ut att ha en riktig bra exteriör, en mammas lilla stjärngosse !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Niklas Aronsson

Niklas Aronsson

8 november 2010 15:48

Visst är det en gulsparv, men med ett pigment fel. Det är en flavistisk gulsparv. Alltså en vanlig gulsparv som i samband med fjäderanläggningen ätit föda rikt innehållande gult pigment. Den kommer i så fall att bli normal igen när den ruggar fjädrarna.

http://www.fagelliv.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Leila - 30 december 2008 23:37

  Tänk att det är snart slut på detta år. När jag sitter här och tänker efter vad som hänt och vad man har gjort, så blir man förvånad över vad mycket man hinner med. Fast det känns ändå inte så  . Ibland har ju dagarna släpat sig fram, t ex när man ...

Av Leila - 30 november 2008 22:55

    I lördags kväll, så stack våran Christoffer till sin kompis. De skulle kolla lite filmer och åkte in till stan för att köpa godis. Samtidigt så skjutsade de in kompisar som skulle gå på hotellet. Det är Christoffers kompis som har körkort, han to...

Av Leila - 26 november 2008 22:59

  Våran Platon passade på att smita ut igår, när mellan grabben inte stängt dörren ordentligt. Fast enligt honom så var dörren riktigt stängd. Men Platon har ingen möjlighet att hoppa upp och få ner dörrhantaget, samtidigt som han skjuter upp dörren....

Av Leila - 24 november 2008 22:53

    Sitter här och hör hur det viner ute. Vad fort det kommer. För några timmar sedan var det i princip vindstilla. Hatar blåsten. Känner mig så liten och värnlös när det blåser mycket. När det är storm alltså. Lite blåst går an men inte dessa vinter...

Av Leila - 23 november 2008 01:04

    Tänk vad snö det kom ner inatt, och det är vackert. Men vad kallt det blev  .. brrrr .. Kunde det inte få vara vitt på backen och bara lite kallt, och gärna att solen visar sig. Drömma kan man alltid ..   Annars har det inte hänt något. Fick då ...

Ovido - Quiz & Flashcards